Specialisté na venkovní sprchy
Doprava zdarma
Garance nejlepší ceny
Zákaznický servis 775 010 189

Druhy povrchů venkovních sprch

Druhy povrchů venkovních sprchZahradní sprchy od společnosti Ideal Eichenwald jsou vyráběny pouze v povrchu matný broušený nerez. Tento povrch je poznávacím znamením společnosti specializující se na výrobu bazénových doplňků a venkovních sprch. Výrobci jako JEE-OAMA Luxury ShowerFontealta nebo Armando Vicario nabízejí povrchy různé.

Při výběru vhodné sprchy nezáleží pouze na jejím designu, ale také na vlastnostech povrchů.

Materiál nerezová ocel 

Nerezová ocel nerezaví, netrouchniví, nekřehne ani po letech, je ohýbatelná a má moderní vzhled. Nerezavějící ocel má neutrální chuť i zápach a je odolná vůči mnoha chemikáliím. Pro zahradní sprchy je to nejlepší materiál.

Z tohoto důvodu jsou všechny u nás nabízené sprchy vyrobené z nerezové oceli. Většina sprch v našem sortimentu je z oceli AISI 316 nebo-li V4A, tento materiál je vysoce kvalitní, nazývá se také jako námořní ocel a odolá zvýšené koncentrace chloridů ve vodě a také slané / mořské vodě. Dále máme v sortimentu sprchy z nerezi 1,4301 (též AISI 304 nebo V2A). Oba tyto typy oceli jsou dobře ohýbatelné, snadno se leští a dokonale se hodí pro běžné použití k bazénu či na zahradu.

Důležité: ocel V2A není odolná vůči chloridovým iontům. Jakmile množství chloridu překročí 150 mg/l  a pH 7,0 – 8,2, může dojít k poškození materiálu. Sprchy mohou být umístěny bez problému k bazénu, neměly by ale trvale stát v bazénové vodě.

Pokud hledáte sprchu i pro takové využití, případně plánujete bazénovou sprchu v termálních lázních s vodou s vysokým obsahem solí, doporučujeme spíše modely z oceli V4A, kterých máme dnes již většinu. Kontaktujte nás, rádi Vám s výběrem pomůžeme.

Nerezové povrchy

Matný / broušený nerez: tento povrch je broušen jemným kartáčem a má moderní matný vzhled. Pokud je kartáč o něco hrubší, dodává to nerezovému povrchu obzvlášť elegantní strukturu.

Lesklý nerez: na dosažení lesklého povrchu potřebujeme jemný kartáč s leštící pastou, díky které sprcha dosáhne naprosto hladkého a reflexního povrchu. Vypadá jako chromovaná, ale je to čistá nerezová ocel bez povrchové úpravy - jen vyleštěná.

Která sprcha je lepší? S broušeným nebo leštěným povrchem?

Pro běžné využití na zahradě nebo u bazénu jsou oba povrchy stejně dobře vhodné. Záleží na vkusu.

Na matných sprchách, zejména, když jsou kartáčované, nejsou tolik vidět otisky prstů. Pokud se objeví drobné škrábance nebo nečistoty, lze je snadno rozleštit. Tyto povrchy odrážejí méně slunečního světla a jsou většinou levnější. Vzhled je moderní a „industriální / minimalistický“.

Leštěné venkovní sprchy „zrcadlí“ své okolí a jsou proto v zahradách spíše nenápadné. Odráží i slunce a mohou se proto na slunci blyštit, a pak jsou opět dobře viditelné. Voda po hladkém povrchu stéká a tak se tvoří i méně vodního kamene. Povrchy jsou díky leštění utěsněné a tím chráněné. Při použití sprchy u slané vody jsou leštěné sprchy lepší, protože solné ionty tak snadno neproniknou dovnitř materiálu. Povrch lze vyleštit, ale škrábance může odstranit pouze odborník. Vzhled je spíše ušlechtilý / klasický.

Černé venkovní sprchy

Naše černé sprchy jsou kompletně vyrobeny z matné nerezové oceli a navíc jsou černě lakované.

Jsou relativně odolné vůči poškrábání, relativně odolné vůči UV záření díky práškovému lakování (např. Armando Vicario Resort, AMA, Fontealta) nebo kladívkovému lakování (např. JEE-O soho). I přes kvalitu nátěru jsou tyto modely poněkud náchylnější k poškrábání (zejména v záhybech a na hranách) a barva povrchu se může působením času trochu měnit. Funkce sprchy ale samozřejmě zůstává zachována a sprcha nerezaví.

Černé sprše je třeba věnovat větší pozornost a častěji ji  čistit, jelikož na tmavém povrchu jsou usazeniny a nečistoty více vidět.

Černé venkovní sprchy jsou nenápadné, decentní a co se týče elegance, stěží ji něco překoná.

Nejnovějším trendem jsou sprchy v bílém matném povrchu. Bílá venkovní sprcha může perfektně doplnit exteriér. Okolí bazénu dodá světlo a atmosféru Středozemí. Specialistou na bílé bazénové sprchy  je výrobce AMA Luxury Shower z oblasti Lago de Garda v Itálii.

Všechny sprchy, které máme v nabídce, jsou vyvinuty pro venkovní využití..Ať už k bazénu, na terasu či na zahradě. Je jen otázka vkusu každého z nás, který povrch sprchy si vybere. Ale je určitě dobré znát jejich výhody i nevýhody.